0%
0%
0
0
0

Agy Top

Leírás

HU

Társaságunk, egy 2000-ben létrehozott családi vállalkozásból született és mindmáig megőrizte ezt a jellegét.

A társaság elnevezése a kizárólagos részvényes, Alexandru György nevének kezdőbetűiből és a topográfia, illetve a topon lenni kifejezés első három betűjéből származik.

A társaság egyedüli részvényese 15 évig tevékenykedett a közigazgatásban, majd kihasználva a honvédelemben szerzett topográfus almérnöki oklevelének a felsőfokú tanulmányokkal egyenértékűnek való elismerését, 2000-ben elhatározta, hogy a kataszteri tevékenységi körben jogosított természetes személyként (P.F.) kezd vállalkozásba.

Azért vágyott a közigazgatásból a magánszférába, mert fel akarta használni a polgármesteri hivatalnál, a földtörvények alkalmazása területén gyűjtött tapasztalatait és nem utolsó sorban segíteni a polgárokat a birtokaik helyreállításával kapcsolatos bonyolult helyzetek megoldásában.

A választott terület tele van „meglepetésekkel”, mivel több mint 40 évig joghézagos volt, a régi kommunista rendszer sorozatos visszaélései miatt.

Az AGY TOP társaság tulajdonképpen csak 2005-ben jött létre, egyetlen családi alkalmazottal, Kása Sándor mérnökkel, aki a tulajdonos unokaöccse, majd őt követte lánya, Pongráczné György Katalin.

A társaság székhelye eredetileg a család garázsában volt, ahol 2010-ig működött, majd a bővülő piac marosvásárhelyi székhely létrehozását tette szükségessé.

Rövid időn belül gyarapodott az alkalmazottak létszáma is, a cég átlagosan évi 12-14 személyt foglalkoztat.

A 2008-as évtől kezdve az AGY TOP kft. szó szerint is a csúcsra jutott tevékenységi körében, több éven át I. helyezést érve el a cégek toplistáján.

2007-ben a társaság egyedüli részvényese az engedélyezési jogszabályok módosulása nyomán arra kényszerül, hogy kiegészítse egyetemi tanulmányait, és 2009-ben – 55 éves korban – sikeresen szerez mérnöki oklevelet a topográfia és földméréstan szakterületen.

Fia, György András, 2014-ben végezte el a Tudományegyetem Földmérő és földrendező mérnöki alapszakát, majd 2016-ban megszerezte a mesterfokozatot is.

RO

Compania noastră s-a născut dintr-o afacere de familie, înființată în anul 2000, caracter ce îl păstrează  și în prezent.

Numele societății provine din abrevierea numelui și prenumelui acționarului unic, Alexandru György și a cuvântului topografie, respectiv a expresiei „a fi în top”.

Acționarul unic al societății, după un stagiu de 15 ani în administrația publică locală, uzând de echivalarea de studii superioare din Apărarea Națională, de subinginer topograf, în anul 2000 decide înființarea unei P.F. cu activitatea principală în domeniul cadastrului.

Această dorință de a ieși din administrație în domeniul  privat a apărut din necesitatea folosirii experienței acumulate la Primărie în privința aplicării legilor din domeniul funciar și, nu în ultimul rând, de a-i ajuta pe cetățeni de a-și rezolva probelemele încâlcite privind reconstituirea proprietăților.

Domeniul ales este unul plin de multe “surprize”, ca urmare a faptului că, în domeniu a existat un vid legislativ de peste 40 de ani, urmare a unui șir de abuzuri ale vechiului regim comunist.

Societatea AGY TOP ia ființă la propriu doar în anul 2005, având doar un singur angajat din familie, ing. Kása Sándor, nepot de soră, căruia îi urmează György Katalin, căsătorită Pongrácz, fiică.

Sediul societății, inițial a fost stabilit în garajul familiei, unde funcționează până în anul 2010, după care, piața reclamă înființarea și a unui sediu lucrativ în mun. Tg. Mureș.

În scurt timp numărul angajaților se mărește, ajungând la o medie de 12-14/an salariați.

Din anul 2008 AGY TOP ajunge și la propriu în topul afacerii din domeniu, fiind clasificat pe locul I ani la rând.

În anul 2007, acționarul unic al societății este constrâns de modificările legislative în domeniul autorizării, să-și “completeze” studiile universitare, obținând în anul 2009 diploma de inginer diplomat în domeniul topogeodeziei. Aceasta  se întâmpla la vârsta de 55 de ani.

Fiul, György András, în anul 2014, absolvă Facultatea de științe, domeniul Inginerie Geodezică, specializarea Măsurători terestre, obținând licența în domeniu iar ulterior, în anul 2016 și diploma de master în domeniu.

Nyitvatartás

Hétfő: 08:00 - 16:00
Kedd: 08:00 - 16:00
Szerda: 08:00 - 16:00
Csütörtök: 08:00 - 16:00
Péntek: 08:00 - 16:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva